skip to Main Content

Ofis Yogası

Süre: 1 saat 15 dakika

Çalışanların stresle başa çıkabilmeleri, sağlıklı vücut ve zihinlere sahip olabilmeleri için birlikte Ofis Yogası yapıyoruz. Şirketlerde mutlu bireyler ortaya çıkarmak için Yoga ile hem fiziksel hem de zihinsel yönlerimizi keşfediyoruz. Kan dolaşımını artıran hareketler yaparken, devamlı oturmaktan kaynaklanan sırt ve bel ağrıları ve bağırsak problemleri için şifa niteliğinde bir çalışmaya katılıyoruz.

‘Yoga Stres Yönetiminde nasıl rol oynuyor?’ diye soracak olursanız, bunun cevabı nefes de saklı. İnsanların yaklaşık bir saat on beş dakika süren yoga seanslarında diyaframlarını kullanarak nefes alıp vermeleri, hem fiziksel hem de ruhsal bir rahatlamaya yol açıyor. Ayrıca insanların bir taraftan nefeslerine diğer taraftan da bedensel duruşlarına (asana) yoğunlaşmaları kaçınılmaz bir şekilde zihinlerini şimdiki ana getiriyor.

Yoga, içinde ‘yumuşak esnemeleri’, ‘nefes egzersizlerini’ ve ‘derin gevşemeyi’ barındırıyor. ‘Asana’ adı verilen duruşlar ile beden esnekliğe ve sağlamlığa kavuşurken, nefes teknikleri ile duruşlar daha rahat gerçekleştiriliyor. ‘Derin gevşeme’ ise zihin ile beden arasındaki farkı ortadan kaldırıp  düşüncelerin akışını yavaşlatıyor. Böylelikle insan kendisiyle evren arasında bir ayrım olmadığını net bir şekilde hissedip kendini sadece anın neşesine bırakıyor.

Önemli Unsurlar:

– Çalışmadan yarım saat önce ve sonra yiyecek içecek alınmamalıdır.
– Vücut hareketlerini kısıtlamayan kıyafetler olmalıdır (tayt ve tşhirt gibi)
– Çalışmanın bir spor aktivitesi olmadığı, ruhsal ve bedensel farkındalık kazandırmayı amaçladığı unutulmamalıdır.
– Duruşlar (asana) ve nefes çalışmalarında (Pranayama) kişilerin kendilerini zorlamaması, o gün vücudunun izin verdiği ölçüde katılması önemlidir.

Bu eğitim;

– ofis ortamında sıklıkla karşılaşılan omurga rahatsızlıkları,
– iş stresi ve aşırı tempo,
– yaratıcılık (beynin sağ ve sol loblarının etkin kullanımı),
– farkındalığı nefese getirmek suretiyle arttırmak,
– siyatik,
– skolyoz,
– bel ve boyun fıtığı,
– dişleri sıkmak,
– uykusuzluk,
– donmuş omuz,
– sindirim ve solunum rahatsızlıkları olan bireylerin yaşam kalitesini iyileştirmek,
– zayıf olan kasları güçlendirmek,
– kasılı olan kasları gevşetmek,
– nefes senkronizasyonuyla kişinin bedenini tanıması,
– kişinin duruşunu iyileştirmesi konularında yol göstericidir.

Back To Top
WhatsApp chat